А купують її спеціально для дітей! і тому є кілька причин:

1. Діти охочіше їдять саме дрібну картоплю. Причому, чим менше буде картоплина тим краще. Найбільше дітьми цінується картопля діаметром всього 2-3 см.

Ця та сама картопля, яку багато продавців вважають некондиційною. Але чи так це?

2. Дрібна картопля володіє найбільшою дієтичної користю. Чому? начебто за загальним вмістом крохмалю і корисних речовин на 100 грам дрібна картопля порівнянна з великої, тут питання швидше в сорті картоплі. Але, ось є один важливий момент: при варінні в шкірці в підсоленій воді, при готуванні на пару або при запіканні саме в картоплі в шкірці зберігається більше корисні речовин. А великий картопля зазвичай чистять, саме дрібний варять цілком і саме дрібну картоплю діти готові їсти цілком. Навіть, якщо вони не люблять їсти овочі. Запечена дрібна картопля: що може бути смачніше і апетитніше для дитини у віці від 2х до 10 років?

І все-таки, дієтологи вважають, що корисних мінеральних речовин в міні-бульбах спочатку більше, а крохмалю трохи менше, а значить після обробки цінність міні-картоплі стає набагато вище цінності звичайної картоплі. Користі для організму більше, а на фігуру вплив менше. Тому особливу увагу варто звернути на дрібну картоплю дамам, що сидять на дієті.

Так чому ж дрібну картоплю так складно знайти в продажу, якщо вона така цінна?

Тому що дрібну картоплю досить складно збирати. Дуже часто дрібна картопля не збирається фермерами, а залишається на полях. Особливо хитрі дачники їздять на картопляні поля вже після збирання врожаю і збирають свій урожай дрібної картоплі, залишений фермерами. Деякі дачники вирощують свою картоплю і після викопування відразу сортують, відкладаючи для дітей особливо цінні дрібні бульби.

Дрібна картопля найсмачніший

Смачні рецепт з дрібною картоплею для дітей

Особливості приготування дрібної картоплі або бебі-картоплі:

1. Дрібну картоплю готують цілком, щоб зберегти його корисні якості.

2. Перед приготуванням міні-картоплини треба ретельно вимити під проточною водою і потерти шкірку щіткою.

Запечена в рукаві міні-картопля з часником

На кілограм дрібної картоплі вам знадобиться 5 зубчиків часнику, 3 столових ложки оливкової олії, сіль, перець за смаком і гілочка розмарину.

Міні картопля до 2 см в діаметрі готуйте цілком, крупніше – розріжте навпіл. Часник роздушіть і покладіть разом з картоплею в рукав для запікання.

Зав’яжіть рукав з одного боку і залийте оливкову олію, покладіть розмарин. Зав’яжіть рукав і потрясіть. Викладіть рукав на решітку і зробіть пару надрізів. Покладіть рукав з картоплею в розігріту до +220 градусів духовку і запікайте приблизно годину. Готовий міні-картопля викладіть на тарілку і подайте дитині на обід. Смачного.